В "Укроборонпромі" відреагували на гучне розслідування "Наших грошей" /  УНІАН

Державний концерн «Укроборонпром» назвав розслідування журналістів про багатомільйонні розкрадання в українській оборонній сфері, до яких причетна чинна влада, маніпулятивним і такими, що ґрунтуються на розрізнених даних.

Про це сказано в заяві, оприлюдненій прес-службою держконцерну.

Читайте такожУ Порошенка відреагували на ініціативу Тимошенко почати процедуру імпічменту президента

Відео дня

«У ДК "Укроборонпром" вважають некоректним оцінювати зміст інформації, оприлюдненої програмою "Наші гроші". Адже журналісти не вказали джерел її отримання і здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних», - йдеться в заяві.

Також у дежконцерні вказали, що згадка в розслідуванні компанії «Оптімумспецдеталь» вказує на використання авторами інформації, яка могла бути отримана в рамках кримінальних проваджень, відкритих у 2015-2016 роках. При цьому правоохоронні органи поки не завершили розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурує ТОВ «Оптімумспецдеталь».

«Наголошуємо, що ДК "Укроборонпром" у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію. У Концерні відсутні дані щодо стану досудового слідства за цими справами. Відповідно до Закону їх мають право надавати виключно органи слідства.

Керівництво Концерну зацікавлене, аби усі провадження розслідували якомога швидше, а посадові особи, причетні до зловживань, були покарані відповідно до Закону.», - сказано в заяві.

Також в дежконцерні заявили, що журналісти, які «маніпулятивно використовували закриту інформацію з кримінальних розслідувань», мають звертатися за її перевіркою до першоджерел.

«Вважаємо, що факти довільного використання інформації, що має відношення до питань національної безпеки, мусить отримати належну юридичну оцінку компетентних органів. Закликаємо журналістів до відповідальності, а політичні сили – утриматися від спекуляцій і подальших інформаційних диверсій», - сказано в заяві.

Довідка УНІАН. 25 лютого журналіст Денис Бігус оприлюднив дані розслідування, згідно з якими особи з оточення президента нібито заробляли на поставках російських запчастин до військової техніки. Журналіст стверджує, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником мільйонних схем з розкрадання коштів в ОПК.

За інформацією журналіста, Ігор Гладковський разом з іншими особами за контрабандними схемами постачав в Україну з РФ запчастини до військової техніки. Журналісти стверджують, що українські підприємства ОПК у декілька разів переплачували за запчастини.