Згідно з результатами розслідування, Ігор Гладковський причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі / ТСН

Син Олега Гладковського Ігор подав позов про захист честі та гідності проти журналістів, оскільки він начебто став заручником «брудних справ».

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив відсторонений перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський.

Читайте також"Будуть нові обличчя": журналіст Бігус про наступну частину розслідування розкрадань в оборонній сфері

Відео дня

Гладковський зазначив, що після оприлюднення журналістського розслідування щодо розкрадання в оборонному секторі, його син спростував всю інформацію і вже подав позов до каналу.

«Його реакція на це була така ж, як і моя, тому що йому невідомо про анонімне джерело, невідомі ті люди, які згадуються, він ніколи не був і не брав участі в тому, про що говориться. Його реакція – більш рішуча, ніж моя. Наскільки я знаю, вже подано позов до каналу щодо честі, гідності. Він буде захищатися», - заявив Олег Гладковський.

Він стверджує, його син начебто став заручником «брудної роботи і брудних справ цих людей».

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. "Ми за інформацією, яка була оприлюднена в ЗМІ, внесли відомості в ЄРДР і почали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою)", - сказала Постолюк.

Президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.