Ірина Геращенко одночасно була в Одесі та голосувала в Раді / фото facebook.com/iryna.gerashchenko

Картка першої заступниці голови Верховної Ради Ірини Геращенко голосувала на ранковому засіданні парламенту 26 лютого, тоді як сама народна депутатка перебувала в Одесі.

Про це 7 березня пише громадський рух "Чесно".

Читайте такожМальдіви Гонтаревої, весілля сина Луценка: антикорупційні органи закрили низку гучних справ

Відео дня

В організації відзначають, що з даних письмової реєстрації нардепів випливає, що від імені Геращенко стоїть підпис про її присутність.

Зокрема, 26 лютого Геращенко відвідала Одесу у складі делегації на чолі з президентом Петром Порошенком.

В Одесі на облавку есмінця ВМС США "Дональд Кук" посадовці провели зустріч з американськими та європейськими дипломатами. Про що Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

У Верховній Раді того дня відбулися два пленарні засідання – ранкове й вечірнє.

Відеозаписи трансляцій парламентського телеканалу "Рада" свідчать про те, що на ранковому засіданні Геращенко була відсутня, але з'явилася на вечірньому.

"Проте, за даними електронної реєстрації, картка віце-спікерки була зареєстрована на обох засіданнях", - йдеться в повідомленні.

Активісти зазначають, що картка Геращенко взяла участь у 5 з 15 голосувань на ранковому засіданні (усі п'ять разів – "за").

Читайте такожУ Раді пропонують саджати за "кнопкодавство"

"Геращенко голосувала за проект закону щодо схвалення рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України 2019 року для участі в багатонаціональних навчаннях (№10067)", - повідомили в "Чесно".

Також у русі зазначають, що звернулися до Геращенко по коментар щодо цієї ситуації.

"На телефонні дзвінки, повідомлення у Facebook та Viber Геращенко не відповіла. Згодом у SMS помічник нардепки повідомив, що вона перебуває у відрядженні, та попросив надіслати запитання на електронну адресу. Відповіді від Геращенко наразі немає", - пишуть в "Чесно".

Водночас за ст. 84 Конституції України народні депутати на засіданнях Верховної Ради мають голосувати особисто.