Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що чисельність російських військ в окупованому Криму в найближчі роки сягне 50 тис. осіб персоналу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МЗС сказав на презентації книги «Крим за завісою. Путівник зоною окупації».

Клімкін заявляє, що у світі багато хто відчуває, але до кінця не розуміє, що Росія "не змогла перетворити окуповану територію на звичайну Росію".

Відео дня

Читайте такожКомісія Україна-НАТО обговорила порушення Росією прав людини в окупованому Криму

"Це набагато гірша версія Росії, набагато гірша версія диктатури", - наголосив Клімкін.

"Останнє затримання владики Климента - це вже взагалі за межами всіх червоних ліній, тобто спроба просто бити, щоб реально острах перед окупаційною владою домінував, але так не є. І тому вони так розуміють, переселяючи десятки тисяч людей з Росії, при чому досить різних. Різних за національною, релігійною ознакою. У нас є побоювання, що багато хто з них має ще кримінальне минуле, тобто спеціально переселяють людей, яких можна контролювати", - зазначив він.

"А те, що мілітаризація Криму досягла вже якоїсь межі, - далі вона буде відбуватися. Те, що ми знаємо, що у наступні роки там буде майже 50 тис. осіб російського персоналу. Ми знаємо, що там підготовлена інфраструктура для ядерної зброї", - вважає глава МЗС.

Також він заявив, що російська експансія на Близький Схід відбувається саме з окупованого Криму, і зокрема, в контексті ситуації в Сирії.

"Ми знаємо, що кожен, хто є не тільки патріотом, а взагалі щось не так скаже, може протягом п'яти хвилин стати політичним в'язнем. Ми знаємо, що ФСБ викликає людей і намагається просто їх залякати кожного дня. Ось саме це і приведе їх в нікуди", - підсумував Клімкін.