У МЗС наголосили, що порушники притягуватимуться до відповідальності / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України засуджує поїздку групи французьких політиків до тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі МЗС.

Читайте такожПутін їде в окупований Крим - ЗМІ

Відео дня

"Здійснивши несанкціонований візит на злочинно анексовану українську територію, французькі громадяни виявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавство України. Вони також діють всупереч офіційній позиції власної країни, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві розцінили такі дії французьких політиків як пряме потурання агресору "у його неприпустимій політиці експансіонізму, нетерпимості і дискримінації, мілітаризації Криму та створення безпекових загроз в регіоні Чорного і Азовського морів, а також масових та систематичних порушень прав людини на окупованому Кримському півострові".

В МЗС також закликали всіх іноземних громадян чітко дотримуватися "Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" і наголосили, що порушники притягуватимуться до відповідальності відповідно до законодавства України.

За інформацією Крим. Реалії, група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані 13 березня прилетіла до Криму для участі в заходах, присвячених п'ятій річниці анексії Росією Криму.