Сергій Лавров / REUTERS

Росія чекає від Володимира Зеленського, який переміг на виборах президента України, "неухильного" виконання Мінська-2.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на Московській конференції з міжнародної безпеки заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров "Розраховуємо, що нове українське керівництво усвідомлює свою відповідальність повною мірою і сприятиме подоланню кризи шляхом неухильного виконання Мінського комплексу заходів у рамках Контактної групи і "нормандського формату" у повній відповідності до резолюції Ради безпеки ООН 2202", - сказав Лавров.

Читайте також"Єврей на чолі українських фашистів": Посольство України вимагає вибачень від чеського видання за матеріал про Зеленського

Відео дня

Він відзначив, що Німеччина і Франція мають зіграти важливу роль, щоб не допустити спроб "ревізії схвалених Радою Безпеки ООН Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі".

За словами Лаврова, п'ять років тому Європейський Союз і США "втрутилися у внутрішні справи України" і "спровокували і підтримали антиконституційний державний переворот", здійснивши "міжнародне правопорушення".

Як сказав російський міністр, у результаті дій Заходу Україна стала "великим джерелом регіональної нестабільності".

При цьому Лавров звинуватив Захід у "розчленування Югославії" і руйнуванні "принципу непорушності кордонів у Європі". "Хотілося б, щоб уроки Югославії, України, Іраку, Лівії, Сирії були нарешті засвоєні в західних столицях. Поки що цього не спостерігається", - заявив він.