Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія в майбутньому намагатиметься видавати російські паспорти в Україні не тільки жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте такожВР звернулася до світової спільноти через указ Путіна про російські паспорти для жителів ОРДЛО

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільному з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом брифінгу в Києві.

Відео дня

«Сьогодні ми почали нашу дискусію з того, як ми можемо протидіяти втручанню РФ у наші внутрішні справи», - сказав Клімкін.

За його словами, рішення РФ про паспортизацію жителів ОРДЛО було очікуваним. «Ми очікували рішення про видачу паспортів на окупованих територіях. Росія готувала цю інфраструктуру вже тривалий час», - сказав міністр.

«Це стосується не тільки окупованих територій. Безумовно, в майбутньому вони будуть намагатися використовувати цю інфраструктуру для видачі паспортів не тільки для жителів окупованих територій», - додав Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».