Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що державний секретар США Майк Помпео не закликав президента Росії Володимира Путіна «простягнути руку Україні», ця тема взагалі не обговорювалась.

Читайте такожСША і Росія мають різні погляди на Україну - Помпео

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відео дня

«Пан Помпео президента Путіна не закликав це зробити (простягнути руку новому уряду України - УНІАН). Може він це якось опосередковано зробив, але тему України вчора на зустрічі з президентом не зачіпали», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, як глава російської держави ставиться до таких миротворчих ініціатив із боку США.

При цьому Пєсков підкреслив, що загалом такі заклики можна прокоментувати: «Росія ніколи не була прихильницею, ініціатором руйнування двосторонніх відносин».

«Наш президент завжди говорить про збереження особливого характеру відносин між народами двох країн. Цей його підхід добре відомий. Ми знаємо, що є дуже серйозна внутрішньоукраїнська проблема на південному сході країни», - сказав Пєсков.

При цьому він назвав Росію «гарантом Мінських угод», які мають бути виконані Україною.

«Ми розраховуємо, що в підході України з'являться якісь нові елементи, які наблизять нас до реалізації Мінських домовленостей», - заявив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня держсекретар США Майк Помпео в Сочі за підсумками переговорів із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим сказав, що США розраховують, що Росія «подасть руку» новому уряду України. «Ми хочемо, щоб Росія «простягнула руку» новому українському уряду, щоб знайшовся вихід зі становища (що склалося)», - сказав він.