Порошенко нагадав, що Росія вчинила факт агресії в нейтральних водах Чорного моря / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко сподівається, що Євросоюз та США посилять санкції проти Росії.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю виданню POLITICO, повідомляється на сайті президента України.

Порошенко нагадав, що Росія вчинила факт агресії в нейтральних водах Чорного моря, тому має бути покарана. "Санкції - це мотивація Путіна сидіти за столом переговорів. Чи були ефективні санкції? Впевнений, що так", - наголосив він.

Відео дня

За його словами, додаткові санкції могли б стосуватися банківського сектору, питань товарів подвійного призначення тощо.

Читайте такожПосли G7 закликали Порошенка плавно передати владу Зеленському

Президент також зазначив, що за період дії санкцій РФ понесла значні втрати, які відчутно відбилися на її економіці. "Росія втратила 150 мільярдів доларів і 10% ВВП через санкції, а також десять років розвитку в найбільш чутливих секторах російської економіки", - сказав він.

Порошенко переконаний, що Путін не може повірити, що Європейський Союз може так довго зберігати єдність і солідарність з Україною. "Він не може уявити, що це буде відбуватись протягом п'яти років. І в цій ситуації я хочу подякувати Європейському Союзу, особливо канцлеру Меркель, французьким президентам - Олланду і Макрону. Я хочу подякувати Дональду Туску, який відігравав величезну роль. Я хочу подякувати Жан-Клоду Юнкеру. Я хочу подякувати лідерам Європейського Союзу, які навіть у цій ситуації можуть досягти цих результатів, демонструючи, що цінності Європейського Союзу є набагато важливішими, ніж запропоновані Путіним гроші за скасування санкцій", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко закликав країни "Великої сімки" та Європейського Союзу продовжити підтримку України. Зокрема, під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню продовження санкційної політики проти Росії, а також консолідації міжнародних зусиль для звільнення українських заручників і моряків, які незаконно утримуються РФ.