Парубій нагадав, що на створення нової коаліції у Ради є місяць / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що впродовж місяця має бути сформовано нову коаліцію, він закликав фракції і групи парламенту розпочати консультації щодо формування нової коаліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це спікер заявив у сесійній залі парламенту.

Він додав, що відповідно до Конституції, протягом одного місяця від сьогодні, з дня припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у ВР, має бути сформована нова коаліція.

Відео дня

Читайте такожРозпуск Ради вигідний більшості політичних сил – експерт

“У зв’язку з цим закликаю представників усіх фракцій та груп розпочати консультації з приводу формування нової коаліції”, - сказав Парубій.

Він також додав: “Давайте визнаємо - це була хороша коаліція. Вітаю, колеги, усіх зі спільною роботою!”

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 17 травня, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив про вихід їхньої фракції з коаліції.

За його словами, «Народний фронт» «закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій».

Голова Верховної Ради Парубій, своєю чергою, оголосив про припинення діяльності коаліції в парламенті поточного скликання.

«Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність», - сказав спікер.