Президент України Володимир Зеленський та президент Угорщини Янош Адер під час зустрічі в Києві / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський і президент Угорщини Янош Адер обговорили співпрацю двох країн у продовженні міжнародного тиску на Російську Федерацію.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з Адером, який прибув на інавгурацію, новий президент України відзначив, що Угорщина однією з перших у світі визнала незалежність України.

Відео дня

Глава держави наголосив, що російська агресія на сході та окупація Росією Криму вимагають продовження міжнародного тиску на Російську Федерацію.

Читайте такожВ уряді Угорщини погрожують Україні через мовний закон - ЗМІ

Зеленський також зауважив, що сподівається на відновлення підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України з боку Будапешта.

Також президент підкреслив важливість практичних кроків у економіці, розвитку інфраструктури, соціальній сфері, прикордонній співпраці, які допомогли б зблизити Україну та Угорщину і показати взаємовигідний реальний результат взаємодії.

Зеленський також подякував Адеру за привітання з перемогою на виборах і вступом на посаду президента України.

Як повідомляв УНІАН, відносини України та Угорщини погіршилися після ухвалення восени 2017 року українським парламентом нового закону про освіту.

Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які мешкають в Україні, через положення закону, яким визначено, що мовою освітнього процесу в українських навчальних закладах є державна мова.