Голова Верховної Ради пояснив, чому другий законопроект Зеленського не був зареєстрований до початку позачергового засідання / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначає, що законопроект щодо виборів невдовзі має бути зареєстровано в парламенті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в сесійній залі ВР.

"До мене надійшло звернення, де було зазначено два законопроекти для включення в порядок денний сесії", - зазначив спікер і додав, що він невідкладно підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання ВР.

Відео дня

Паралельно, нагадав Парубій, він подав президенту Володимиру Зеленському листа з проханням уточнити, про які номери законопроектів йдеться.

Читайте такожУ Раді проходить екстрене засідання, скликане Зеленським (наживо)

"Один із законопроектів був поданий дві години тому і він є зареєстрований. Другий був поданий об 11.45. Але, на жаль, він був поданий з дуже грубим порушенням Регламенту, де передбачалося змінити і виборчу систему, і публічні закупівлі в одному законі. Але ми всіма силами Апаратом зараз допомагаємо представнику президента привести подання у відповідність до закону", - зазначив голова ВР.

Так, за його словами, коли це буде зроблено, законопроект буде зареєстровано у ВР. На думку Парубія, це відбудеться протягом півгодини.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський ініціював проведення сьогодні, 22 травня, позачергового засідання парламенту для внесення змін до законів "Про вибори народних депутатів" і "Про публічні закупівлі".

Сьогодні у Верховній Раді України Законопроект "Про внесення змін до закону "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу" зареєстровано президентом як невідкладний під номером 10317.