Порошенко прокоментував візит Зеленського до Брюсселя / фото УНІАН

Колишній президент України Петро Порошенко прокоментував перший закордонний візит до Брюсселя чинного глави держави Володимира Зеленського 4-5 червня та його заяви після спілкування з високопосадовцями ЄС та НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу сьогодні в Києві.

"Щодо нещодавнього візиту президента Зеленського до Брюсселя. Перш за все - я вітаю, що цей візит відбувся, і що ця поїздка відбулася саме до Брюсселя. Друга позиція - на переговорах було чітко зазначено, я повністю поділяю цю фразу, щодо абсолютної необхідності співпраці з НАТО. І це абсолютно серйозно, це не тролінг. Не треба використовувати плагіат чи не плагіат... По-перше, я наголошую на тому, що ці слова народилися в моєму офісі, але, по-друге, я дуже ціную, що Україна говорить однією мовою і щодо інтеграції в НАТО, і щодо інтеграції в ЄС", - сказав Порошенко.

Відео дня

Читайте такожБрюссельський вояж Зеленського: успіхи та помилки першого зарубіжного візиту президента

Він також висловив думку, запланований на 8 липня саміт Україна-ЄС треба провести не у Києві, а в Харкові, Дніпрі або Одесі.

"Щоб керівництво ЄС на власні очі пересвідчилося щодо рівня підтримки євроінтеграції", - додав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко звинуватив Зеленського у плагіаті.

Цеголко стверджує, що частина промови Зеленського під час зустрічі з президентом Євроради Дональдом Туском 5 червня у Брюсселі повністю співпала з частиною промови Порошенка на з’їзді партії "Європейська солідарність" 31 травня у Києві.

Заступник глави Адміністрації президента з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності певних фрагментів виступу Зеленського на спільному брифінгу з Туском та Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

У прес-службі президента заявили, що попередньо встановлено, що працівники МЗС, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка.