За словами Баканова, перед призначенням в СБУ він пройшов спецперевірку / фото УНІАН

Дружина тимчасового керівника Служби безпеки України Івана Баканова отримала російське громадянство давно і не відвідувала РФ з 2013 року.

Про це йдеться в офіційній заяві нового глави спецслужби.

Баканов наголосив, що усвідомлював можливі закиди щодо родини, коли йшов у політику, був готовим до цього та не дозволить шантажувати себе. "Моя спецперевірка в СБУ не виявила жодних обмежень щодо призначення на посаду заступника голови СБУ та не виявила перешкод наданню мені допуску до державної таємниці", - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожВ АП пояснили, навіщо Баканову дали звання лейтенанта

Зі слів Баканова, його дружина є українкою, вона навчалася в Кривому Розі, а потім поступила до вишу на території сучасної РФ. Після розпаду СРСР отримала паспорт громадянки тієї країни, в якій перебувала. "Зауважу, тоді були часи кардинально інших відносин між Україною та Росією", - акцентував автор заяви.

Також він заявив, що понад 20 років дружина мешкає та працює в Україні, має посвідку на постійне проживання та оформлює українське громадянство. "Оксана не відвідувала територію Російської федерації з 2013 року", - наголосив Баканов і пояснив тривалість процесу тим, що "ми ніколи не підключали до процесу "фірми", посередників і не будемо звертатися з таким проханням до президента". 

Посадовець пообіцяв завершити процес, "як і тисячі простих людей", котрі не мають змоги зателефонувати главі держави з особистих питань. "Оксана має стійку проукраїнську позицію", - пісумував він.