Ілюстрація / REUTERS

Коло підозрюваних у причетності до знищення пасажирського літака рейсу MH17 на Донбасі буде розширено, заявив заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

«Я можу стверджувати, що воно [коло підозрюваних, — Ред.] буде розширено, але після того, як спільна Міжнародна [слідча] група буде готова до того, щоб цю інформацію надати громадськості», — сказав він у коментарі Радіо НВ.

Також Сторожук зазначив, що звіт Міжнародної слідчої групи та описані нею обставини вчинення злочину були максимально детальними.

Нагадаємо, прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення в убивстві чотирьом підозрюваним у причетності до катастрофи пасажирського літака в липні 2014 року на Донбасі.

Росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко оголошені в міжнародний розшук.

Правоохоронні органи України мають намір затримати й заарештувати підозрюваного у причетності до збиття MH17 в небі над Донбасом Леоніда Харченка.

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів із Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 людей, що були на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17.

У 2016 році Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили із ЗРК Бук, який доставили на Донбас із території Росії.