Тимчук помер 19 червня / фото УНІАН

Слідство розглядає самогубство як основну версію загибелі депутата Дмитра Тимчука, тіло якого з вогнепальним пораненням знайшли 19 червня.

Про це Громадському повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Офіційну ж версію оголосять після проведення усіх слідчих дій - допитів осіб, які мають інформацію про причину смерті Тимчука та отримання результатів призначених судових експертиз.

Відео дня

«Виходячи зі свідчень близьких осіб, слідство володіє інформацією про те, що останній час загиблий перебував в депресивному стані, а останній тиждень взагалі не виходив з дому, як і в день смерті», - розповіла вона.

Читайте такожЗ'явилася заява групи "Інформаційний спротив" про смерть її координатора Тимчука

Речниця прокуратури Києва також зазначила, що в межах слідства буде призначено низку судових експертиз, зокрема, судово-медичну, балістичну та інші.

«Крім того, ми очікуємо письмове заключення експертів, які сьогодні провели комплексне дослідження тіла загиблого», - зазначила Максимець.

У день смерті, 19 червня, у квартирі Тимчука провели огляд, вилучили речові докази - пістолет, магазин з патронами, гільзу.

«Були відібрані змиви з рук, частин тіла, одежі загиблого та жінки, яка була в приміщенні - на предмет виявлення слідів порохових газів», - розповіли в прокуратурі.

Максимець підтвердила, що у квартирі було двоє людей -  «загиблий і жінка, це встановлено з камер відеоспостереження - у коридорі на вході до квартири. Інших осіб у квартирі не перебувало».

Як повідомляв УНІАН, 19 червня народного депутата Дмитра Тимчука знайшли у власній квартирі з вогнепальним пораненням в голову. Його колега, депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що Тимчук під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельного поранення.

За фактом загибелі Тимчука відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Правоохоронці розглядають кілька версій, серед яких вбивство, нещасний випадок та необережне поводження з вогнепальною зброєю.