"За" резолюцію про повернення повноважень РФ проголосували 116 парламентарів / фото Council of Europe/ Candice Imbert

На сайті Парламентської асамблеї ради Європи опублікували розподіл голосів депутатів від країн-членів у голосуванні за повернення повноважень делегації Російської Федерації у сесійній залі асамблеї без застосування жодних санкцій.

Результати голосування розміщені на сайті ПАРЄ.

“За” резолюцію щодо затвердження повноважень росіян проголосували 116 парламентарів, “проти” - 62, 15 утрималися.

Відео дня

Читайте такожРосії дозволили повернутися в ПАРЄ без виконання жодних умов

Зокрема, від Андорри проголосував один депутат і один утримався, від Вірменії - 4, від Австрії - 5, від Азербайджану - 6, від Бельгії - 2 (ще 4 утрималися), від Болгарії - 1 (4 утрималися), від Швейцарії - 3 (ще 1 проти), від Кіпру - 2, від Німеччини - 8 (2 проти), від Данії - 1 (ще 1 проти), від Іспанії - 5 (ще 1 утримався), від Фінляндії - 5, від Франції - 13 (ще 1 проти), від Хорватії - 1 (ще 1 проти і 3 утрималися), від Угорщини - 4, від Ірландії - 3 (1 утримався), від Ісландії - 2, від Італії - 15.

Також від Ліхтенштейну - 1 (ще один проти), від Люксембурга - 3, від Мальти - 1, від Нідерландів - 3 (ще 3 проти), від Норвегії - 5, від Португалії - 2, від Сербії - 6, від Швеції - 3 (ще 3 проти), від Сан-Марино - 2, від Туреччини - 7 і від Великої Британії - 2 (13 проти).

Як повідомляв УНІАН, 26 червня у Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Росії без запровадження жодних санкцій.

Водночас, ПАРЄ відмовилася підтримати поправку до резолюції щодо засудження незаконної анексії Криму Росією та про участь Росії у воєнному конфлікті на сході України.

Після незаперечного підтвердження ПАРЄ повноважень російської делегації в асамблеї делегації України, Польщі, Литви, Словаччини, Естонії та Грузії заявили про демарш і звернулися до парламентів та урядів своїх країн щодо ухвалення рішень стосовно майбутньої участі в організації.