Володимир Гройсман / REUTERS

Реформу українського судочинства зруйнувало бажання керівництва країни зберегти вплив на суддів.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає ТСН.

Читайте такожЗеленський пропонує Гройсману покарати Клімкіна через ноту МЗС РФ щодо моряків

Відео дня

"Яка різниця, яка команда? Закон має бути один для всіх", - наголосив він у відповідь на репліку ведучої про те, що виникнення питання щодо скасування закону про люстрацію на другому місяці президентства Володимира Зеленського кидає тінь на нового главу держави та його оточення. Гройсман зауважив, що ця ситуація є насамперед наслідком провалу реформи судової влади, котру мало здійснити попереднє керівництво.

"Люди, які були люстровані абсолютно за законом правильно, вони через систему судів відновилися. Про що йдеться? Про те, що не було проведено реформи судової системи", - заявив керівник уряду. І нагадав, що у 2014 році президент Петро Порошенко оголосив про намір змінити судову систему, щоб привести її у відповідність з європейськими стандартами. Для цього, за словами Гройсмана, приймалися закони, однак "на якомусь етапі спокуса підпорядкувати собі суди й дала такий збій.

За приклад він навів скандальні судові рішення про скасування ліцензій авіаперевізників, постанов про перерахунок пенсій для військовослужбовців тощо. "Він не реформований", - охарактеризував український суд Гройсман.

"Реформа провалена", - підсумував він.