Під NewsOne влаштували акцію протесту / radiosvoboda.org

У Києві під офісом телеканалу NewsOne, який планував провести телеміст з російським телеканалом «Росія», відбувається акція протесту.

Читайте такожВ РНБО провели нараду через спробу провести «телеміст» з пропагандистами Кремля

Як повідомляє "Громадське", в акції беруть участь близько 100 осіб. Водночас, біля телеканалу зібралось втричі більше охорони. Під час мітингу протестувальники запалили фаєри. На мітингу немає жодної політичної символіки.

Як повідомляв УНІАН, телеміст між російським телеканалом «Росія» і українським NewsOne був анонсований на 12 липня.

8 липня президент Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст дешевим, але небезпечним піар-ходом перед парламентськими виборами, щоб розділити українців на два табори.

Виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував президенту скликати засідання Ради національної безпеки і оборони для запровадження санкцій проти юридичних осіб, що мовлять під логотипами «112 Україна» і NewsOne.

Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на скоєння державної зради у зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст. Також Луценко заявив, що один з бенефіціарів NewsOne є співвласником російського ПАТ «Промсвязьбанк», через який фінансуються оборонні замовлення Росії.

У РНБО відбулася нарада з питань забезпечення інформаційної безпеки. За підсумками наради було дано ряд доручень, зокрема, Службі безпеки України та Національній поліції України «щодо забезпечення національної інформаційної безпеки з неухильним дотриманням свободи слова».