Ні Зеленському, ні США не потрібна просто картинка, запевнив посол / фото УНІАН

Візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона для проведення зустрічі з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом буде підготовлений у серпні-вересні.

Про це посол України у США Валерій Чалий сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

Читайте такожЧалий пояснив, чому США не продавали Україні зброю

Відео дня

"Питання полягає в наступному - ні президентству Зеленського, ні Україні, ні Сполученим Штатам не потрібна картинка. Просто картинка між двома президентами. Вони між собою знайдуть хімію. Вони вже в телефонних розмовах між собою знайшли цю хімію стосунків", - сказав Чалий.

За його словами, цього тижня до Вашингтона приїдуть представники президента України, й українські дипломати разом із ними готуватимуть візит.

"Інша справа - яким буде зміст. Ця зустріч закладає подальші кроки, принаймні роботи нашої як посольства, на рік вперед. І тому ми працюємо над цим. Не тільки ми. Зараз будуть - цього тижня ви побачите - приїдуть представники президента Зеленського, і ми спільно будемо тут працювати, щоб визначити дати візиту і його зміст. Я думаю, це питання наступних місяців. Думаю, серпень-вересень. Думаю, в цей час візит має бути повністю підготовлений", - зазначив посол.

Як повідомляв УНІАН, раніше Посольство України у США інформувало, що Трамп запросив Зеленського відвідати Вашингтон, однак дата візиту не була визначена.

6 липня Зеленський заявив, що планує обговорити з Трампом питання протидії будівництву газопроводу «Північний потік-2».