Про виявлені правопорушення Нацагентство повідомило НАБУ / фото Кононенко УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повних перевірок декларацій виявило ознаки декларування недостовірної інформації народним депутатом Ігорем Кононенком і мером Дніпра Борисом Філатовим.

Читайте такожВ НАЗК заявили про готовність до реформування

Як повідомляється на сайті НАЗК, Кононенко, подаючи декларацію за 2015 рік (виправлену), зазначив недостовірні відомості щодо кількості та номінальної вартості акцій 3 акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, та 2 іноземних компаній, які належали йому на праві власності, та не задекларував отриманий дохід члена сім’ї (невістки). «Загальна сума недостовірних відомостей у декларації народного депутата за 2015 рік становить майже 7,6 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, за результатами перевірки декларацій Філатова за 2016 та 2017 роки було встановлено, що він не відобразив інформацію про земельну ділянку, мотоцикл та судно, які належать йому на праві власності, та земельну ділянку, яка належить йому на праві оренди, а також будинок, який належить дружині. Крім того, Філатов зазначив недостовірні відомості про джерело та розмір власного доходу та доходу дружини.

«Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2016 та 2017 роки становить понад 485 тис. грн та 519 тис. грн відповідно», - поінформували у НАЗК.

Також ознаки декларування недостовірної інформації виявлено у декларації колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка. Він, подаючи декларацію за 2015 рік (виправлену), не зазначив відомості про власний дохід у вигляді суми поворотної фінансової допомоги та дивідендів. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2015 рік становить майже 4 млн грн.

За результатами перевірки декларації судді Вишгородського районного суду Київської області Людмили Толкачової за 2017 рік будо встановлено, що вона не відобразила відомості стосовно наявності житлових будинків, які належать дочці та зятю, а також зазначила недостовірні відомості про розмір отриманих ними доходів та власних фінансових зобов’язань, які виникли внаслідок неповернення коштів, отриманих як позика від третьої особи. Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації судді за 2017 рік становить понад 790 тис. грн.

Про виявлені правопорушення Нацагентство повідомило Національне антикорупційне бюро України.