Україна, наголосили в МЗС, засуджує проведення цих "виборів" / panoramio.com

Україна не визнає так звані президентські вибори на території окупованої Абхазії.

Про це йдеться в оприлюдненій на сайті Міністерства закордонних справ України заяві щодо невизнання так званих президентських виборів на окупованій території Абхазії.

Читайте такожЕволюція позицій Зеленського щодо окупованих територій: чому президент починає діяти впевнено

Відео дня

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення під контролем Російської Федерації так званих президентських виборів на окупованій території Абхазії, Грузія, 25 серпня 2019 року», - сказано у заяві.

У МЗС наголошують, що «Україна не визнає ці фейкові «вибори» та розглядає їх як чергову провокаційну спробу Російської Федерації легітимізувати проросійський сепаратистський режим окупованої грузинської території Абхазія».

«Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії у межах її міжнародно визнаних кордонів та не визнає так званої незалежності окупованих Абхазії, Грузія, та Цхінвальського регіону/Південної Осетії, Грузія», - йдеться у заяві.

У МЗС України закликали Росію «до поваги й неухильного виконання норм і принципів міжнародного права й перегляду рішення щодо визнання «незалежності» так званих Республіки Абхазія та Республіки Південна Осетія».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 серпня, у самопроголошеній Республіці Абхазія відбуваються так звані президентські вибори. На пост так званого президента претендують дев'ять кандидатів, зокрема й чинний глава держави Рауль Хаджімба.