Фейгін допустив такий варіант обміну / фото kievpravda.com

Незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка теоретично можуть обміняти на головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Читайте такожРобота з обміну утримуваними особами між Україною і Росією триває – Захарова

"Але тоді це трохи змінює характер домовленостей", – сказав захисник Романа Сущенка Марк Фейгін, передає «Обозреватель».

Відео дня

Він зауважив, що не виключає й такого варіанту. "Я завжди рекомендував це зробити, але не знаю, як це може відбуватися. Хто від цього тоді виграє?" – зазначив правозахисник.

"Якщо домовленість спискова, то чому вона повернеться до індивідуальної? Вишинський є елементом великого списку із 30 осіб. Мені здається, його звільнення – це частина великої домовленості. Але обміняти один на один – це вже буде схоже на якусь вибірковість", – сказав адвокат.

У той же час він додав: "З формальної юридичної точки зору перешкод для обміну Вишинського на Сущенка не може бути ніяких, окрім двох рішень судів. Тому що Роман підписав згоду на відбування покарання в Україні. Якщо два суди щодо його відправлення вже пройшли, то тоді жодних проблем".