Рада стала на шлях електронних законів / фото УНІАН

Парламент ухвалив у першому читанні проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом (№1044-1).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 270 із 372 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом, зокрема, встановлюється, що пропозиції, поправки, висновки до законопроектів подаються до Апарату Верховної Ради або безпосередньо до комітету чи до тимчасової спеціальної комісії, які визначені головними з відповідних законопроектів, у формі електронних документів, на які накладено кваліфікований електронний підпис.

Відео дня

Читайте такожКомітет ВР рекомендує нардепам усунути Геращенко від 5 засідань через слова про "зелених чоловічків"

Справа законопроекту містить документи, внесені в порядку законодавчої ініціативи, документи, підготовлені в процесі розробки, розгляду, доопрацювання, прийняття відповідного законопроекту Верховною Радою, а також документи, які підготовлені органами ВР, державними органами, установами і організаціями за зверненням Верховної Ради в електронному вигляді.

Також встановлюється, що всі зареєстровані у Верховній Раді законопроекти (нині - зареєстровані у ВР законопроекти, крім тих, що розглядаються Верховною Радою за спеціальними процедурами) надаються народному депутату шляхом розсилки на адресу електронної пошти на поштовому сервері ВР інформаційного листа про реєстрацію законопроектів.