Зеленський закликав не вішати ярлики на українців в ОРДЛО / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський закликав пам’ятати, що жителі окупованих бойовиками районів Донбасу – українські громадяни, і вішати на них «ярлики» не можна.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, таку заяву Зеленський зробив під час виступу на «Форумі єдності» в Маріуполі Донецької області.

Читайте також"Ти - сєпар!": у Києві в суді сталася бійка через Бандеру й Шухевича (відео)

Відео дня

«Якщо дієва гуманітарна політика – це завдання в першу чергу держави, то інформаційна політика – спільний виклик і спільна відповідальність влади, засобів масової інформації й кожного користувача соціальних мереж», – наголосив він.

Президент констатував, що сьогодні великі медіа майже не торкаються теми Криму, він зник з інформаційного порядку денного ЗМІ. Водночас, згадки про людей на непідконтрольному Донбасі так чи інакше пов’язані тільки з війною, що ставить на них негативне клеймо.

«Наших громадян з Луганська та Донецька, незалежно від їхнього ставлення до так званих ЛНР, ДНР – без винятку називають «сєпарами», а в офіційній риториці вже стало нормою казати «мешканці». «Мешканці тимчасово окупованих територій». І все менше, згадуючи жителів Криму та Донбасу, ми говоримо «громадяни України». Це неправильно. Ми не повинні про це забувати. Вони не повинні про це забувати», – наголосив Зеленський.

«Сьогодні наше інформаційне поле, гадаю, заміноване. Окрім фейків та маніпуляцій, зустрічається гнів, агресія, риторика, інколи переповнена ненавистю. На мою думку, всім суспільством нам слід глибоко вдихнути, видихнути й поговорити спокійно. Розсудливо. Без зайвих емоцій і лозунгів», – вказав Президент.

Нагадаємо, 28 жовтня на засіданні Погоджувальної ради перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що у фракції «Слуга народу» мають намір звернутися до правоохоронців через висловлювання народної депутатки від фракції «Європейська солідарність» Софії Федини щодо президента Зеленського у відео на YouTube.

Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування Зеленського з ветеранами в селищі Золоте, де планується розведення військ, і обговорювали можливість замаху на його життя. Президентська фракція таку риторику вважає погрозами.