Зеленський заявив про відновлення політичного діалогу між Чехією та Україною / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив про рестарт відносин та відновлення політичного діалогу на найвищому міжурядовому рівні між Україною та Чехією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з прем’єр-міністром Чеської Республіки Андреєм Бабішем прес-конференції в Києві.

Читайте такожУкраїна та Чехія розширюють військово-технічну співпрацю

Відео дня

Зеленський відзначив, що вперше за 10 років очільник уряду Чеської Республіки прибув до України з офіційним візитом.

«Сьогодні наші країни відновлюють політичний діалог на найвищому міжурядовому рівні», - зазначив він.

Глава Української держави назвав свої переговори з головою уряду Чехії предметними та насиченими.

«Коли ми говоримо про рестарт (відносин – УНІАН) – це бажання зустрічатися і бажання домовлятися. Цей приїзд і наша зустріч вона сама говорить про те, що ми виходимо на новий рівень відносин між нашими країнами», - заявив президент України.

«Позиція пана прем’єр-міністра (Чехії – УНІАН) – Крим і Донбас – це Україна і на цьому ми можемо поставити крапку. Це є позиція Чехії до громадян України і до нашого суверенітету», - зауважив Зеленський.

«Що стосується перспектив наших відносин. По-перше, сьогодні тут українсько-чеський форум. Мені здається, що найголовніше в будь-яких відносинах – це те, що вони повинні бути економічно вигідними для обох країн. Сьогодні в Україні біля 200 представників чеського бізнесу в Україні. Значну частину нашої розмови ми приділили тому, що повинна робити українська сторона, щоб збільшувати відкриття чеських підприємств в Україні і збільшити інвестиції чеського капіталу в Україну. Це захист інвестицій та повага в бізнес-відносинах», - додав він.

Нагадаємо, на спільній з президентом Зеленським прес-конференції прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив про перезапуск відносин з Україною.

"Я дуже радий, що я тут, що через десять років в Україну нарешті навідався чеський прем'єр. І я вважаю цей візит дуже важливим. Я би навіть назвав це певним перезапуском наших взаємин", - сказав Бабіш.