Разумков висловився щодо отримання компенсацій нардепам на оренду житла / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що можна було б відмовитися від компенсації за оренду житла народним депутатам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу в Дніпрі, відповідаючи на запитання щодо того, що перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук начебто орендує квартиру у власної тещі та отримує з бюджету компенсацію за житло.

Читайте такожЗеленський про нардепів: вже пора міняти й цих

Відео дня

"Якщо ми говоримо про оренду нерухомості, я вважаю, що без цього можна було б обійтися всім народним депутатам. Достатньо нормальна заробітна плата, є готель "Київ". І, наприклад, я вважаю, що взагалі можна було б відмовитися від такої процедури як компенсація оренди", - сказав Разумков.

Він додав, що свого часу "було дуже популярно отримувати квартири від Верховної Ради".

"У нас всі народні депутати переїздили до міста Києва та отримували помешкання безкоштовне, а після цього їх звідти вже вигнати було неможливо. Я розумію, що деякі привілеї у народних депутатів є, але вони не повинні бути пожиттєвими, як до цього звикли. Так само з питаннями компенсації за транспортні видатки і багато іншого", - заявив голова парламенту і додав, що не отримує компенсацію за житло.

На запитання, чи вважає він правильним, що бюджетні кошти йдуть родичці депутата, Разумков відповів, що з юридичної точки зору тут питань немає. "А з точки зору підходів, я думаю, що вам краще звернутися до Руслана Олексійовича", - наголосив Разумков.

Як повідомляв УНІАН, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не бачить передумов ні для ротацій в уряді, ні для дострокових парламентських виборів.