Садовий має 5 днів на внесення застави / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді внесення застави в розмірі 1 млн 056 тис. 500 грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення оголосив суддя Сергій Мойсак.

Згідно з ухвалою, Садовий має 5 днів на внесення застави особисто, або її можуть внести за нього заставодавці.

Після внесення застави на Садового покладаються обов'язки повідомляти суд та слідство про зміну місця проживання, не спілкуватися зі свідками у своїй справі. Термін дії цих обов'язків - 2 місяці з моменту внесення застави.

Таким чином, суд у 50 разів зменшив суму застави від тої, яку просили прокурори.

Також суд не пристав на вимоги прокурорів, щоби Садовий здав закордонний паспорт та не виїздив без дозволу суду і слідства зі Львова.

Садовий у суді заявив, що оскаржуватиме цей запобіжний захід в Апеляційній палаті ВАС.

Так само не задоволені рішенням і прокурори, вони також подаватимуть апеляційну скаргу.

Читайте такожСадовий просить не обирати йому запобіжний захід: треба годувати дітей та батьків

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада представники САП вручили підозру Садовому у зловживанні владою у справі будівництва індустріального парку та незаконному відчуженні земель колишнього колгоспу та спричиненні збитків державному бюджету у 93 млн грн.

За словами Садового, "у 2015 році Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучив інвестора - компанію CTP. Від цієї компанії за землю місто отримало 54 млн грн. Це було поле, на якому компанія має збудувати індустріальний парк".

Садовий стверджує, що починаючи з 2015 року йде блокування цього питання з усіх сторін: на рівні державної влади, Генеральної прокуратури: "З того часу прокурори їздять, досліджують, а земля стоїть".

У прес-службі Львівської міської ради повідомили, що у Львові планується збудувати індустріальний парк площею майже 25 га. Керуюча компанія - дочірня компанія нідерландського гіганта нерухомості виробничого призначення у країнах Центральної та Східної Європи СТР. Компанія планує інвестувати у будівництво майже 50 млн євро і збудувати у кілька етапів загалом 100 тис. кв. м виробничих приміщень. Це понад 3 тис. нових робочих місць.

САП просила суд обрати Садовому запобіжний захід у вигляді застави у 50 млн грн.

Садовому інкримінують ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - перевищення влади та службових повноважень.