Деякі міністри просять більшу зарплату  / фото УНІАН

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет підтвердив, що міністри та їх заступники хочуть одержувати більше, ніж зараз.

Про це він сказав в інтерв'ю одному з телеканалів, повідомляє ZN.UA.

"Я вам можу сказати - насправді, зараз серед міністрів і заступників міністрів багато розмов іде про те, що вони просять більшу зарплату, офіційну зарплату, звичайно, тому що насправді багато з них прийшли з приватного сектора. Вони бачать, що в приватному секторі вони могли б отримувати там, я не знаю, в 10-20 разів більше, ніж зараз. І їм дійсно складно підтримувати свої сім'ї. На жаль, не у всіх міністрів є така фінансова подушка, як у мене, наприклад, у деяких інших колег. Тому це дійсно у нас досить такі складні дискусії", - сказав Дубілет.

Відео дня

За його словами, ситуація складна, адже з одного боку є конкретні люди, яких треба залучити в урядову команду, але вони не можуть піти на ту зарплату, яка є у держсекторі. З іншого боку, додав міністр, підвищити їм зарплату також неможливо, оскільки на рівні мінімальних зарплат це буде виглядати погано.

Відповідаючи на запитання про себе, Дубілет зазначив, що витрачає приблизно 3-5 тисяч доларів на місяць, з яких 2,5 тисячі йде на оренду квартири. За його словами, його зараз "годує Монобанк", який росте шаленими темпами".

Читайте такожЕлітний відпочинок на Рівненщині: суд визнав очільника НАБУ Ситника винним у корупції

Раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив про те, що не зможе довго працювати за 29 тисяч гривень, саме стільки отримав міністр у листопаді разом з премією та надбавками. За його словами, раніше його сім'я жила на 100 тисяч гривень в місяць. Після скарг на низьку зарплату підвищили виплати міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофію Милованову. У листопаді міністр отримав 236 тисяч гривень.

Крім того, Верховна Рада дозволила поміничкам та радникам депутатів поєднувати кілька робіт та вести бізнес.

Відзначимо, що в бюджеті на 2020 рік українцям пропонують підвищити мінімальний прожитковий мінімум на 162 гривні за рік - до 2189 гривень.