На переговорах в Мінську не домовилися щодо обміну полоненими / фото УНІАН

У Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі сьогодні не вдалося домовитися щодо узгодження оновлених списків обміну встановленими утримуваними особами.

Про це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"На превеликий жаль, списки оновити у мінській підгрупі, я бачу на сьогодні, домовитись нам не вдалось. Станом на сьогодні нам не вдалося досягти цього прогресу", - наголосив Пристайко.

Відео дня

Він сказав, що це інформація, яку він сьогодні отримав з Мінську, де відбуваються переговори Тристоронньої контактної групи.

"Наша група переговорна розповідає те, що відбувається. На превеликий жаль, того прогресу, який ми з вами хотіли, він не досягнутий", - повторив міністр.

Читайте такожНі про яке перемир’я мова не йде: бойовики відмовляються від обміну полоненими

Як повідомляв УНІАН, Пристайко заявляв, що Україна готова погодитись на серйозні компроміси під час наступного обміну утримуваними особами, який має відбутися до кінця цього року, задля повернення максимальної кількості українців.

Українська сторона в рамках першого етапу обміну у форматі "всіх на всіх" розраховує на повернення 77 українських заручників з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

За результатами саміту в "нормандському форматі" 9 грудня в Парижі лідери України, ФРН, Франції та РФ узгодили комюніке, в якому заявили, що заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваними особами, пов’язаними з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх", починаючи з "усіх встановлених на всіх встановлених", при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.