Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що парламентські фракції та групи підписали меморандум щодо подальшої роботи над законопроектом про ринок землі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Сьогодні є порозуміння між різними політичними силами, які працюють в парламенті. І сьогодні підписаний меморандум між різними, всіма фракціями та депутатськими групами, і досягнуті ті домовленості, в рамках яких ми будемо працювати під час підготовки цього дуже важливого законопроекту до другого читання", - наголосив Разумков.

Відео дня

Він нагадав, що заплановано провести ряд засідань профільного комітету, підсумком яких має стати підготовка остаточного варіанту законопроекту.

Водночас, голова ВР зауважив, що "одне лише прийняття закону про обіг землі не вирішить питання".

Читайте такожНардепи посеред ночі влаштували штовханину в Раді через ринок землі (відео)

"Це комплекс законів і не лише законів, які треба буде впровадити для того, щоб дійсно можна було говорити про відкриття цього ринку. На це впливає і цей закон, і ті закони, які були розглянуті, і ті закони, які будуть розглянуті. І так само треба буде доопрацьовувати дуже багато ще Кабінету міністрів і іншим установам для того, щоб до кінцевої мети прийти, та створити такі умови, щоб дійсно власники землі могли вільно нею розпоряджатися", - сказав Разумков.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив Комітету з питань аграрної та земельної політики провести дев'ять засідань для розгляду законопроекту про ринок землі. Засідання завершаться 10 січня.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), рекомендований профільним комітетом, який впроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Наприкінці грудня 2018 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, який діє з 2001 року в Україні, до 2020 року.

Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щороку приносити українській економіці додатково від 700 млн до 1,5 млрд доларів.