Активісти протестували проти обміну екс-"беркутівців" / фото: "Радіо Свобода"

Під Лук'янівським СІЗО у Києві, де досі триває пікет щодо недопущення обміну екс-беркутівців "Чорної роти", заявили про плани завершувати акцію.

Про це повідомив співкоординатор "Руху опору капітуляції" Олександр Іванов, передає "Громадське".

Читайте такожЗ'явилися фото зі звільненими з полону "ЛНР" українцями

Відео дня

Він заявив про недосягнуту мету акції та плани її завершувати.

"Цю інформацію я прочитав щойно, що "Беркут" обміняли. Що можу сказати? Сьогодні було розтоптане правосуддя та Революція Гідності. Жодних шансів тепер покарати вбивць Небесних сотні, з'ясувати правду – немає. Я думаю, акція буде закінчуватися, оскільки мета її, на жаль, не була досягнута", – сказав Іванов. 

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що екс-"беркутівці" включені в список на обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками "ЛДНР".

Напередодні ввечері під Лук'янівським СІЗО сталися сутички між протестувальниками та силовиками. Люди намагалися заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїхав мікроавтобус.

За даними адвоката "беркутівців" Ігоря Варфоломєєва, п'ятеро колишніх бійців "Беркуту", обвинувачених у справі про розстріли на Майдані, привезли на обмін на КПВВ "Майорське".