24 січня Порошенко давав свідчення ДБР / фото УНІАН

Колишній президент України, народний депутат Петро Порошенко завтра не прийде до Державного бюро розслідувань для надання свідчень у зв’язку з тим, що перебуває у відрядженні за межами країни.

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у своєму сьогоднішньому блозі на сайті «Української правди».

«Вчора, подолавши потужні фортифікаційні споруди, прорвалися до канцелярії Державного бюро розслідувань, що на Симона Петлюри, 15, у Шевченківському районі міста Києва. …Проривалися, щоб письмово під канцелярський штамп нагадати діячам з ДБР, що п'ятий президент України Петро Порошенко до 3 лютого включно перебуває у відрядженні за межами України, а тому з передбаченої законом поважної причини не зможе з'явитися для допиту у якості свідка», - зазначив Головань.

Відео дня

За його словами, у ДБР про цю поїздку Порошенка поінформовані давно.

Читайте такожВенедіктова закликала нардепів приходити до неї в ДБР не під час допиту Порошенка (відео)

«Порошенко повідомив начальника відділу Корецького ще 20 січня, коли приїздив особисто повістки отримувати. І тоді ж наполягав на проведенні допитів у всіх провадженнях 24 січня», - стверджує адвокат.

Головань додав, що особисті свідчення Петра Порошенка «з усіх відомих проваджень слідчим ДБР передані ще у вересні минулого року».

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Порошенко давав свідчення ДБР у справі щодо можливого вчинення ним державної зради під час підписання Мінських угод у лютому 2015 року.

Раніше адвокат екс-президента Головань заявляв, що Порошенка викликали до ДБР на допити на 24 січня (справа про Мінські угоди), на 31 січня (справа моряків) та на 11 лютого (справа про судову реформу).