Вадим Пристайко / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко закликав Раду Організації Об'єднаних Націй з прав людини зміцнити зусилля з метою звільнення незаконно ув’язнених російською окупаційною владою українців в Криму і на Донбасі.

Читайте такожПристайко заявив, що Україна працює над новою редакцією Мінських угод, попри позицію РФ

Як йдеться у повідомленні МЗС України, про це він заявив під час участі у роботі Сегменту високого рівня 43-ї сесії Ради ООН з прав людини у Женеві.

Відео дня

Зокрема, Пристайко «наголосив на необхідності інкорпорування правозахисного компоненту у всі аспекти діяльності ООН, без чого неможливо досягти поступу на напрямах забезпечення миру, безпеки та сталого розвитку».

«Прибувши на засідання Ради ООН з прав людини з Нью-Йорка, де Генеральна асамблея ООН розглядала ситуацію на окупованих територіях України, Пристайко відзначив важливість більш тісної взаємодії між двома міжнародними столицями у сфері захисту прав людини та її основних свобод», - заявили у МЗС.

Також міністр привернув увагу делегацій до грубих порушень прав та основних свобод людини, які скоює російська окупаційна влада на українських територіях, закривши до них доступ для міжнародних моніторингових механізмів, та закликав Раду ООН з прав людини, правозахисні механізми ООН та міжнародне співтовариство в цілому зміцнити зусилля з метою припинення цих порушень та звільнення незаконно ув’язнених окупаційною владою українців.

Як повідомляв УНІАН, Пристайко 24-25 лютого перебуватиме у Женеві для участі в Сегменті високого рівня 43-ї сесії Ради ООН з прав людини. Участь у заході візьмуть колишні політичні в'язні Кремля Володимир Балух і Едем Бекіров.