Гюндуз Мамедов / Фото: УНІАН

В Амстердамі 8 березня погодили і затвердили оновлений список членів Спільної слідчої групи (JIT) від України. Її очолив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, до JIT увійшли 4 представники відомства.

«Роботу міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу MH17, в результаті якої загинули 298 цивільних осіб, продовжено. До JIT входять представники правоохоронних органів п’яти країн: України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС пояснили, чому довірили Нідерландам обвинувачення у справі МН17 в гаазькому суді

«Групу очолив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який на центральному рівні координує роботу щодо розслідування міжнародних злочинів», - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня в Нідерландах розпочнеться судове слухання у справі MH17. Судовий процес відбуватиметься в країні, громадян якої було найбільше на борту літака Малайзійських авіаліній, за процедурою згідно законодавства Королівства Нідерланди.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.