Ілюстрація REUTERS

У Нідерландах завершено перший день слухань в рамках засідання Окружного суду Гааги у справі щодо збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу МН17 у липні 2014 року.

Читайте такожСправа MH17 Росія повідомила тільки одному підозрюваному про початок судового процесу

Про це заявив суддя Гендрік Стейнгаюс під час засідання в судовому комплексі “Схіпхол” (передмістя Амстердама) у справі МН17.

Відео дня

За його словами, у слуханні оголошено перерву до завтра. “Завтра о 10:00 (об 11:00 за Києвом) ми розпочнемо з прохання прокуратури поінформувати нас про стан справ стосовно кримінального розслідування”, - сказав Стейнгаюс.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 березня розпочався судовий процес щодо перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака рейсу МН17, однак підозрювані громадяни РФ Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко не з’явилися на судове засідання.

Водночас суд готовий заочно вести процес у справі MH17 без присутності підозрюваних.

Сьогодні у засіданні брали участь захисники Пулатова – два адвокати з нідерландської юридичної компанії Sjöcrona Van Stigt. Також на слуханнях була присутня російський адвокат Олена Кутьїна.

Суддя Гендрік Стейнгаюс повідомив, що матеріали справи MH17 налічують 36 тис. сторінок і мають величезну кількість мультимедійних файлів у цифровому форматі.

До суду від прокурорів надійшла інформація, що станом на зараз 49 родичів бажають скористатися правом виступу у суді, 82 – бажають подати письмову декларацію щодо очікувань від суду і 84 – бажають подати заяву з вимогою виплати компенсації.