Нардепи заблокували можливість підписання закону про зміни до Регламенту ВР / фото УНІАН

Народні депутати заблокували можливість підписання закону про зміни до Регламенту Верховної Ради щодо особливої процедури розгляду законопроектів з великою кількістю поправок.

Відповідні проекти постанов зареєстровано в парламенті.

Читайте такожРада змінила Регламент, що спрощує розгляд законопроектів із великою кількістю поправок

Відео дня

Так, співголова групи "За майбутнє" Тарас Батенко та депутат з його групи Ірина Констанкевич зареєстрували проект постанови про скасування рішення ВР про прийняття в цілому як закону проекту закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури" (№1043-П).

Також народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у ВР проект постанови з аналогічною назвою (№1043-П1).

Крім того, проект постанови №1043-П2 з такою ж ініціативою зареєстрував позафракційний депутат Антон Поляков.

Як відомо, доки такий проект постанови не буде розглянуто та відхилено парламентом, закон, якого він стосується, не може бути підписаний головою ВР та переданий на підпис президенту.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 квітня, Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури (№ 1043), яким вводиться особлива процедура розгляду законопроектів з великою кількістю поправок.

За це рішення з наступним техніко-юридичним редагуванням проголосували 242 народних депутата із 356 зареєстрованих у сесійній залі.