112.ua

Так прокоментував власному кореспонденту УНІАН у четвер в Брюсселі речник з питань зовнішньої політики та політики безпеки. "Ми вітаємо сьогоднішнє голосування переважною більшістю голосів як коаліційних, так і опозиційних депутатів, що прокладає шлях для конституційних поправок, які дозволять децентралізацію, а також подальшу необхідну судову реформу", - сказав він.

Речник ЄС назвав важливим той факт, щоб поправки, які зараз направлені на розгляд Конституційного Суду перед їх ухваленням, містили "дозвільні обмовки для конкретної процедури самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях в Донецькій і Луганській областях у відповідності з рекомендацією Венеціанської комісії". "Це важливо в цілях повного виконання Мінських домовленостей", - пояснив він.

За словами представника ЄС, Брюссель очікує, що ці поправки будуть проголосовані у другому читанні у вересні, до проведення запланованих місцевих виборів. "ЄС розцінює конституційну реформу як ключовий елемент процесу реформ, що продовжується в Україні. Частина фінансової підтримки ЄС надається на умовах прогресу у цій сфері", - наголосив він.

Відео дня

Читайте такожРада направила до КС проект змін до Конституції в частині децентралізації

Раніше УНІАН повідомляв, що депутати Європейського парламенту позитивно оцінюють зміни в Конституцію України в частині децентралізації влади, запропоновані президентом Петром Порошенком.