Член Блоку Леоніда Черновецького, секретар Київради Олесь ДОВГИЙ стверджує, що “мільйони киян опинилися сьогодні заручниками політичної боротьби Віталія КЛИЧКА за мерське крісло”.

«Шевченківський районний суд, відхиливши клопотання про скасування своєї ж ухвали щодо призупинення виконання рішень Київради від 1 жовтня минулого року, фактично паралізував деякі зі сфер життєдіяльності столиці», – йдеться у переданому агентству УНІАН коментарі О.ДОВГОГО, що розміщений на його персональному веб-сайті .

За словами О.ДОВГОГО, саме таким на нинішній момент є результат судового позиву В.КЛИЧКА та його виборчого штабу.

Відео дня

“У прагненні за будь-яку ціну якомога довше й помпезніше розкручувати судовий процес проти діючої влади, - вважає О.ДОВГИЙ, - опозиційні кандидати на посаду міського голови дещо переграли самих себе”.

“Ухвала суду, якої вони добивалися, – уточняє секретар Київради, – ґрунтується нібито на існуючій небезпеці заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача (Віталія КЛИЧКА). Суд вчергове перенесено (на 5 травня – УНІАН)”.

“Домігшись такого рішення, – зазначає О.ДОВГИЙ, – В.КЛИЧКО має пояснити киянам, чому від сьогодні відсутні законні підстави для виконання низки соціальних програм у столиці для реалізації тих чи інших проектів, спрямованих на розвиток міста та покращення добробуту його мешканців».

За його словами, 1 жовтня 2007 року рішеннями Київради було створено спецзаклад «Центр обліку бездомних громадян», дитячу стоматологічну поліклініку в Оболонському районі, реорганізовано Київський міський клінічний ендокринологічний центр, оформлено право користування земельною ділянкою для Київської дитячої музичної школи №14.

«Невже кандидат у мери столиці бачить небезпеку для себе в рішеннях міськради щодо демонтажу та переобладнання сотень теплових мереж? – ставить питання О.ДОВГИЙ. – Невже для В.КЛИЧКА як громадянина образливе і небезпечне рішення щодо стабілізації фінансового становища комунальних підприємств «Київський метрополітен» та «Київпастранс», яким міськрада виділила додаткове цільове фінансування для погашення кредитів, аби в місті не відбулося підвищення плати за проїзд в громадському транспорті та метро?»

«Все це прозорі і зрозумілі приклади того, чим обертається гра з правосуддям, використанням його не на благо громади й заради справедливості, а у власних політичних інтересах», – наголошує секретар Київради.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада 2007 року В.КЛИЧКО оскаржив у Шевченківському райсуді столиці рішення Київради, ухвалені 1 жовтня 2007 року. Він просив суд визнати незаконними ці рішення. 8 квітня 2008 року Шевченківський районний суд столиці своєю ухвалою зупинив дію рішень Київради від 1 жовтня 2007 року до завершення розгляду справи по суті. Сьогодні, 23 квітня, суд вирішив продовжити засідання 5 травня і викликає на цей день чотирьох нових свідків – депутатів Київради Олексія ОМЕЛЬЯНЕНКА, Миколу ЛАМБУЦЬКОГО, Світлану ЗОРІНУ та Людмилу КАЧУРОВУ.