Котвицкий / facebook.com

Доповнену декларацію за 2014 рік він оприлюднив на сайті Верховної Ради в серпні, передає "Радіо Свобода".

Завдяки згаданій сумі депутат став офіційно найбагатшим у парламенті.

У березні, коли всі парламентарі повинні подавати декларацію про доходи, Котвіцький вказав заощадження і рахунки в розмірі 63,867 мільйона гривень. Тепер він збільшив суму коштів на 907,05 мільйона.

Відео дня

Друг Авакова дописав у свою декларацію 'забутий' майже мільярд гривень і став найбагатшим нардепом

Друг Авакова дописав у свою декларацію 'забутий' майже мільярд гривень і став найбагатшим нардепом

Також збільшилася загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 мільйона гривень. Це сталося через зростання доходу від дивідендів і відсотків.

На питання журналіста Радіо Свобода, звідки Котвіцький взяв понад 900 мільйонів гривень, він порадив звернутися до людини, яка заповнювала його декларацію за 2014 рік.

Читайте такожРада хоче зобов’язати чиновників декларувати майно, яким вони користуються

"Це до бухгалтера питання. Люди помиляються і виправили помилку. Це гроші, які багато років лежали на рахунках у банках, а не виникли нізвідки. Це механічна помилка", - заявив він.

Варто зазначити, що Котвицький є бізнес-партнером сім'ї міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

На момент обрання народним депутатом він був членом наглядової ради - віце-президентом ВАТ "Інвестор", яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптової торгівлі, а також з оренди офісних приміщень.

Головою наглядової ради - президентом ВАТ "Інвестор" до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина - Інна Авакова.

Згідно з офіційною інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на 2013 рік Інна Авакова володіла 42,064% акцій ПАТ "Інвестор", ще 1,69% належали синові Олександру Авакову, а 9,566% були у Котвіцького.

Відтоді дані про зміну власників ВАТ "Інвестор" офіційно не оголошували.