Шимкив / Фото УНИАН

 Адміністрація президента України прийняла рішення з 1 жовтня цього року при прийомі на керівні посади в АП ввести обов'язкову вимогу – володіння англійською мовою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу заступник глави АП Дмитро Шимків.

«Згідно з розпорядженням глави Адміністрації президента України (Бориса Ложкіна – УНІАН), з 1 жовтня поточного року володіння англійською мовою є обов'язковою вимогою при призначенні на керівні посади в Адміністрацію президента України», – сказав Шимків, додавши, що дане розпорядження стосуватиметься тільки нових співробітників АП.

Відео дня

Читайте такожШимків хоче підвищити зарплати чиновників за фінансової допомоги ЄС

При цьому Шимків зазначив, що для діючих співробітників знання іноземної мови стане обов'язковим з 1 жовтня 2017 року, що дозволить їм за цей час вивчити англійську. При цьому він додав, що нинішні співробітники повинні будуть пройти тестування на визначення рівня володіння англійською, а також у майбутньому їм буде надана можливість пройти відповідне навчання.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України підтримав програму Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку, і володіння англійською стане критерієм при прийомі на державну службу. При цьому він виступив за проголошення 2016 року роком англійської мови в Україні.