Рада / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час робочої наради з питань підготовки законопроектів, спрямованих на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Читайте такожГройсман домагається введення мораторію на проведення перевірок ЗМІ перед виборами

Зокрема, говорячи про графік роботи над законопроектами щодо візової лібералізації, Гройсман зазначив, що “МЗС має надіслати... до Європейської комісії усю інформацію до 9 листопада”.

Відео дня

“Це означає, що ми маємо це зробити (ухвалити необхідні закони - УНІАН) до цієї дати. І звіт Європейської комісії має бути представлений до 15 грудня”, - наголосив спікер.

Він також зауважив, що до 22 жовтня депутати мають подати свої пропозиції до законопроектів до другого читання.

Спікер також висловив думку, що було б добре, якби у підготовці законопроектів взяли участь не лише Кабмін, але й представники ЄС.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 8 жовтня прийняла в першому читанні низку законопроектів, необхідних для безвізового режиму з ЄС. Зокрема, за основу схвалено законопроект, що дозволить накладати арешт на власність будь-яких осіб у рамках розслідування кримінального впровадження (законопроект №2541а); зміни до Кримінального кодексу України (законопроект №2540а), в якому передбачено конфіскацію майна у третіх осіб, причетних до тієї, що скоїла злочин; законопроект №3040 «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів».

13 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розраховує на ухвалення парламентом на початку листопада пакета законопроектів, необхідних для імплементації безвізового режиму з Європейським Союзом.

Єврокомісія до 15 грудня планує оцінити виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.