фирсов / ТСН

Про це він сказав ввечері 10 грудня в ефірі ток-шоу "Право на владу" на 1+1.

"У нас на фракції була дискусія, я називав на фракції конкретні прізвища. Мені закидали, що я не подав ці прізвища до Антикорупційного бюро, але воно тільки почало роботу, а я подавав заяву до ГПУ. Я чітко на трьох представників "Блоку Петра Порошенка" пишу цієї п'ятниці до Антикорупційного бюро, ГПУ та МВС заяви. Там є чіткі факти корупційних дій. Я готовий після заяви на фракції озвучити ці прізвища", - повідомив Фірсов.

В свою чергу його колега по фракції Дмитро Голубов заявив, що може назвати безліч прізвищ, але доведені факти корупційних дій має лише щодо соратників голови Одеської обласної державної адміністрації Михаїла Саакашвілі.

Читайте такожПорошенко незадоволений результатами боротьби з корупцією

"Георгій Лорткіпанідзе – оплата бізнесменами перельотів, Теймураз Нішніанідзе – вимагання грошей. Поки в мене два прізвища, які я можу підтвердити документально. А так я можу назвати багато прізвищ. Хай буде Михаїл Саакашвілі – втрьох їм буде веселіше", - заявив Голубов.

Нардеп від "Батьківщини" Олексій Рябчин прізвищ називати не став, лише окреслив найбільш проблемну, на його думку, область.

"Нам потрібно звернути увагу на корупцію у оборонній сфері. Думаю, найближчим часом буде створено ТСК щодо оборонки, бо дика корупція – дуже багато фактів. І ще я, як людина, яка працює в енергетичному комітеті, можу там ще багато назвати прізвищ, і ми їх дуже часто чуємо", - сказав Рябчин.

Читайте такожСаакашвілі витрачає на особисті потреби мільйони гривень з благодійного фонду воїнів АТО - депутат

Позафракційний депутат Віталій Купрій вважає, що починати антикорупційні перевірки необхідно з голови держави.

"Якщо раніше ми дуже багато чули старих прізвищ – Бойко, Вілкул, Клюєв, то зараз, я вважаю, треба звернути увагу на перших осіб держави – Порошенка, Кононенка, Кличка", - впевнений Купрій.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін каже, почати треба хоча б з одного політика, проти якого є підтверджені документально докази.

"Я не буду називати п'ять прізвищ. Давайте одне залізобетонне – є Мартиненко і очевидні документи з фактами, де компанія, бенефіціарним власником якої він є, отримувала 15-20% "відкатів" за тендери Енергоатому", - підкреслив Шабунін.