Юрій Стець (по центру) та Олександр Квіташвілі (праворуч) / Фото УНІАН

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявляє, що відкликає свою заяву про відставку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на позачерговому засіданні уряду.

Читайте такожЯценюк: Уряд не потерпить тиск і компрометацію від партнерів по коаліції

Відео дня

"Я публічно оголошую, що відкликаю свою заяву про відставку", - сказав він.

Стець під час свого виступу наголосив на необхідності максимальної прозорості влади.

"Виключно діалог з суспільством може нам надати можливість врятувати соборність України і державу. Наголошую на тому, що всі органи влади мають проводити свої засідання публічно, в прямому ефірі. Щомісяця представники всіх органів влади, в тому числі і ті, які сидять тут, мають публічно звітувати про діяльність свого органу влади", - сказав він.

Також Стець зазначив, що вимагає, аби "всі телефонні розмови, а також особисті зустрічі з представниками політичних сил, народними депутатами та представниками бізнес-структур фіксувалися в окремому журналі і за першої ж вимоги ЗМІ надавали в публічний доступ цю інформацію".

Глава Мінінформполітікі також закликав чиновників у разі тиску з боку бізнес-структур чи політичних сил на представників уряду з метою лобіювання кадрових питань або власних бізнес-інтересів, а також в разі втручання в роботу органів державної влади, негайно інформувати про це українські та зарубіжні ЗМІ, представників неурядових організацій.

Читайте такожЗаступник Абромавичуса, що подав у відставку: професіоналам зв'язують руки і не дають працювати

Вслід за ним міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко також заявив про відкликання своєї заяви про відставку і наголосив на неприпустимості політичного тиску на роботу міністерства і його діяльність як міністра.

"Я несу відповідальність за долю країни в ці непрості дні. І я хочу відкликати свою заяву про відставку. Я проти деструктивного політичного тиску на процеси - як від партії, фракції, так і окремих депутатів і чиновників. Я буду наполягати на реалізації вже розпочатих процесів - як в частині нашої протидії російській агресії, так і в наших євроінтеграційних зусиллях», - сказав Павленко.

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі також заявив, що відкликає свою заяву про відставку.

“Я хочу публічно заявити, що я забираю свою заяву про відставку”, - сказав міністр.

За словами Квіташвілі, він хоче і надалі працювати заради майбутнього України та не хоче залишати розпочаті справи незакінченими.

Як повідомляв УНІАН, представники фракції «Блоку Петра Порошенка» неодноразово звинувачували Квіташвілі у бездіяльності і виступали за його відставку.

Читайте такожЯценюк і Абромавичус на закритому засіданні обговорили продовження реформ

30 червня Квіташвілі заявив, що ініціатива про його відставку лобіюється через реформування системи закупівель лікарських засобів.

2 липня Квіташвілі повідомив про своє рішення піти у відставку з посади міністра охорони здоров'я України й оголосив, що написав заяву.

17 вересня Верховна Рада чотири рази голосувала за відставку Квіташвілі, але так і не змогла ухвалити позитивне рішення.