facebook.com/iryna.gerashchenko

Про це народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко написала у Facebook.

«За дорученням президента Порошенка і за покликом серця зі Святославом Цеголком ідемо підтримати Надію Савченко на суд», - зауважила вона.

Читайте такожСавченко в задовільному стані, готується до вислуховування вироку стоячи – адвокат

Відео дня

«Разом з Марією Іоновою, Оленою Кондратюк, Іриною Луценко - народними депутатами України - жінками, які докладають максимум зусиль на дипломатичному фронті задля звільнення нашої колеги. Разом з великим десантом від дружньої фракції БЮТ - колегами - чоловіками Олексієм Рябчиним, Вадимом Івченком, Сергієм Євтушком, Валерієм Дубілем та Віктором Кривенком», - додала вона.

Коментуючи повідомлення, що в РФ не пускають групи підтримки українців, які приїхали на суд у справі Савченко, Геращенко зауважила: «Сподіваюся, у них там вистачить розуму допустити депутатів, що мають дипломатичні паспорти, серед яких є члени ПАРЄ і інших міжнародних організацій. Інакше - це було б надто показово».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні один з адвокатів льотчиці Микола Полозов поінформував, що українцям, які приїжджають до Росії з метою бути присутніми у суді під час оголошення вироку Савченко, відмовляють у в'їзді.

Читайте такожГоловним переговірником щодо звільнення Савченко є США - адвокат

Савченко в РФ обвинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім силоміць переправили її до Росії. Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.

Прокуратура вимагає засудити її до 23 років позбавлення волі. Суд у російському Донецьку вирішив почати оголошувати вирок 21 березня.

facebook.com/iryna.gerashchenko