Кернес захворів / УНІАН

Як повідомили УНІАН у Київському районному суді Полтави, підсудні Віталій Блінніков і Євген Смицький на слухання прибули, і не заперечували проти того, щоб відкласти засідання суду через відсутність Кернеса.

Розгляд справи перенесено на невизначений термін.

Читайте такожАдвокат Кернеса заявила про погіршення стану здоров’я мера, наступне засідання відбудеться 24 жовтня

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, міський голова Харкова Геннадій Кернес і двоє його охоронців (Віталій Блінніков і Євген Смицький) підозрюються у викраденні і побитті учасників Євромайдану 25 січня 2014 року.

2 березня 2015 року Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова у Київський райсуд Полтави.

28 квітня 2014 р. невідомий скоїв замах на життя Кернеса, поранивши його з вогнепальної зброї в спину під час пробіжки. На даний час він пересувається інвалідним візком.

Судові розгляди у справі Кернеса кілька разів відкладалися через його неявку.

Попереднє засідання, яке мало відбутися 14 листопада, було перенесено на 28 листопада за клопотанням адвоката у зв’язку з необхідністю проведення реабілітації Кернесу після чергової медичної операції.