Петро Порошенко / REUTERS

Президент України обговорив з представниками Конгресу США питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною і Сполученими Штатами та протидії російській агресії, повідомляє прес-служба голови держави.

Порошенко подякував за тверду і послідовну двопартійну підтримку України з боку обох палат Конгресу США у протидії триваючій російській агресії.

Читайте такожПосол США при ООН прокоментувала визнання Росією документів "Л/ДНР"

Відео дня

Президент детально поінформував співрозмовників про ескалацію ситуації на Донбасі та триваючі провокації і порушення режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків.

Під час зустрічі було відзначено необхідність збереження і посилення міжнародних санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанням реалізації реформ в Україні та подальшому сприянню у цьому процесі з боку Сполучених Штатів.

Петро Порошенко підкреслив важливість ухвалення Палатою представників та Сенатом законів і резолюцій на підтримку України, проекти яких наразі знаходяться на розгляді Конгресу США.