Окупований Крим, ілюстративне фото / REUTERS

У Конгресі США відбулися публічні слухання, на яких піднімали питання впливу Росії на результати президентських виборів у США, а також інтересів РФ щодо Криму та України в цілому, передає Голос Америки.

На питання про Росію, окупований Крим та політику Кремля щодо України давав відповіді голова Агентства нацбезпеки США адмірал Майкл Роджерс.

Читайте такожУкраїна заборонила в'їзд європейським політикам, які відвідали окупований Крим

Відео дня

Так, він наголосив, що Росія не повернула анексований Крим Україні й таких намірів у неї немає, про що свідчать публічні заяви Кремля.

"Я впевнений, що з їхньої точки зору, це основний національний інтерес, тобто безпосередня периферія російської держави", - дав Роджерс відповідь на питання, чому взагалі Росію турбує Україна.

Довідка УНІАН. Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши «референдум» з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму й запровадили санкції проти Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.