Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон / REUTERS

У неділю Рекс Тіллерсон зателефонував президентові України Петру Порошенку, щоб обговорити його нещодавній візит до Москви і звернення до російського керівництва. Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту.

Читайте також"Винен Держдеп": МЗС "дружньої" Росії попередило своїх громадян про небезпеку поїздок до 111 країн

Тіллерсон зазначив, що, хоча Сполучені Штати зацікавлені в поліпшенні відносин з Росією, цьому заважають дії РФ на сході України.

Відео дня

"Держсекретар США прийняв співчуття президента Порошенка з приводу загибелі на Донбасі громадянина США з моніторингової місії ОБСЄ. Співрозмовники погодилися, що СММ ОБСЄ зіграла важливу роль у моніторингу виконання мінських угод, покликаних забезпечити мир на сході України, і що цей трагічний інцидент ще раз нагадав про необхідність для всіх сторін - і особливо сепаратистських сил на чолі з Росією – повністю виконувати свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостям", - сказано в повідомленні.

"Секретар Тіллерсон підтвердив, що Сполучені Штати прихильні до суверенітету і територіальної цілісності України і заявив, що санкції залишаться в силі, поки Росія не поверне Україні контроль над Кримом і повністю не виконає свої зобов'язання в рамках мінських угод", - підкреслили в Держдепі.

Крім того, Держсекретар підкреслив важливість продовження реформ і боротьби з корупцією в Україні.