Ілюстрація / REUTERS

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук прокоментував заяви ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченко про намір створити так звану «Малоросію».

Як пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook, вже на стадії виникнення «Малоросії» в ній з'явилися сепаратисти. «Не встиг Захарченко завершити свій спіч, як керівництво так званої «ЛНР» спростувало входження «республіки» в «Малоросію». Мовляв, луганські бойовики вважають ініціативу передчасною і свято шанують «Мінські угоди», тим більше, що їх ніхто до обговорення цієї затії не запрошував», – зазначив Тимчук.

Читайте такожЗМІ дізналися, чи був Кремль у курсі маревної ідеї Захарченка про "Малоросію"

Відео дня

«Група ІС неодноразово повідомляла, що між луганськими та донецькими терористами (вірніше, між їх покровителями) йде неабияка внутрішньовидова боротьба за право грабувати Донбас. «ЛНР» навіть звинувачував «ДНР» в спробі окупації. Між цими чудовими утвореннями діє митниця (!), порівняно з якою найлютіші «укропи» - просто діти малі. Загалом, єдиний «народ Донбасу» з конкуруючих банд зліпити не виходить», – написав Тимчук.

Він вважає, що заява про «Малоросію» - це черговий сигнал, що Москва не збирається виконувати ніякі домовленості і готова піти на загострення.

«У контексті підготовки до масштабних навчань «Захід-2017» (заплановано на середину вересня), Кремль може ініціювати різні заклики «про захист від народу Малоросії», щоб ще більше загострити обстановку і використовувати це для торгу в ході переговорів.